Apple MacBook Pro 13 (2020) -katsaus

Apple MacBook Pro 13 (2020) -katsaus

Apple MacBook Pro 13 (2020) -katsaus

MacBook Pro 13 on tärkeä rooli Applen kokoonpanossa. Se ei ole totta “pro” -kannettava – se on  MacBook Pro 16 . Se on harrastajalle. Amatööri. Tavoitteena oleva ammattilainen.

Totta puhuen. Ihmisiä, jotka todella tarvitsevat ammattitason suoritusta, on suhteellisen vähän, kun taas harraste graafiset suunnittelijat,  YouTubers , musiikin tuottajat ja valokuvaajat ovat tuhat senttiä. Se on väestöryhmä, joka sisältää joitain Applen suurimpia faneja, ja MacBook Pro 13 näyttää miksi.

Hinta ja kokoonpanot

Tapa, jolla Apple hinnoittelee MacBook Pron, heijastaa tämän kannettavan tietokoneen haluttavaa harrastajaluonnetta. Se on kallis. Vielä kalliimpaa kuin ennen. Perusmalli alkaa 1 299 dollarista, mikä kuulostaa reilulta hinnalta.

Sitä ennen kunnes huomaat, että Apple myy vanhoja laitteita uudessa kannettavassa tietokoneessa. Näppäimistön lisäksi tämä ”uusi” MacBook Pro on samanlainen kuin se, jota se myi vuosi sitten.

Tätä ei tee  muut kannettavien tietokoneiden valmistajat . Voit hankkia uusimmat kymmenennen sukupolven prosessorit  Dell XPS 13: n , Surface Laptop 3: n tai  HP Specter x360 : n kokoonpanoissa, jotka alkavat vähintään 1 200 dollaria. Tämä ei ole myöskään Applen vakiokäytäntö. Yhtiö pyrkii päivittämään Mac-tietokoneitaan hitaammin kuin muut yritykset, mutta kun uusi malli ilmestyy, siinä on usein uusin pii.

Ja en voi kuvitella, että Apple julkaisee uuden lippulaivan iPhoneen tai iPadiin, joka käyttää viime vuoden prosessoria. Sen sijaan se julkaisee vanhoja malleja uusilla prosessoreilla, kuten  iPhone SE .

Se tekee MacBook Pron määrittämisestä täydellisen sotkun. Onnea valitsemalla 8. sukupolven Core i7 ja 10. sukupolven Core i5. Kummallista, se on, että 8. sukupolvi maksaa 100 dollaria enemmän, kun se on konfiguroitu samalla tavalla. Spec-spec: Apple maksaa sinulle 200 dollaria vaatimattomasta siirtymisestä 8. ja 8. sukupolven Intel-prosessoreihin. Se veloittaa myös enemmän nopeammasta muistista, ehkä yrityksistä makeuttaa kauppa huippuluokan malleissa.

Uusissa kokoonpanoissa on yksi valon välähdys. Varastointi. Perusmallissa on nyt 256 Gt SSD kuin 128 Gt ja 1799 dollarin mallissa on 512 Gt. Se on jo monien kannettavien tietokoneiden standardi, ja olen iloinen nähdessäni Apple seuraavan esimerkkiä.

Esitys

Yksi asia voi muuttaa hapan vaikutelmani MacBook Pro 13 -laitteistovaihtoehdoista. Esitys. Ehkä Apple keitti jotain erityistä. Se on mahdollista, koska kalliimmissa kokoonpanoissa olevat Intel 10. sukupolven Core -piirit ovat ominaisia ​​MacBook Prolle.

Arvosteluyksikössäni oli Intelin Core i5-1038NG7, 25 watin prosessori, jossa oli neljä ydintä ja kahdeksan säiettä. Se on samanlainen kuin Intel Core i5-1035G7, 15 watin prosessori, joka näkyy monissa 13 tuuman kannettavissa tietokoneissa, kuten  Dell XPS 13 , HP Specter x360 ja  Microsoft Surface Laptop 3 .

Nämä 10 ylimääräistä wattia lisäävät jonkin verran suorituskykyä, mutta kuten olen oppinut, se on vaatimaton viritys. MacBook Pro 13 voittaa useimmat muut 13 tuuman kannettavat tietokoneet Cinebench R20: ssä ja Geekbench 5: ssä – etenkin kannettavat tietokoneet, jotka eivät työnnä CPU: ta voimakkaasti, kuten Specter x360 tai  Razer Blade Stealth . Dell XPS 13 on merkittävä poikkeus. Se käyttää lämpö temppuja työntääksesi prosessoria enemmän kuin toiset, ja huolimatta siitä, että sillä on pienempi teho-siru, se voittaa MacBook Pro 13: n useimmissa vertailuarvoissa.

MacBook Pron 13-tuumainen suorituskyky houkuttelee harrastajaa.

Mutta tosielämän sovelluksissa MacBook Pro 13 lyö takaisin. Koodain 4K: n videon käsijarrulla kohtaan H.265 hiukan yli 3 minuutissa, mikä on 10 sekuntia nopeampi kuin Dell XPS 13. Tämä on paras videoenkoodauspiste, jonka olen vielä nähnyt 13-tuumaisesta kannettavasta, vaikka ei paljon. Tämä on jälleen 1 799 dollarin mallissa, jossa on 10. sukupolven Core i5, 16 Gt RAM-muistia ja 512 Gt tallennustilaa.

Tämä ei tarkoita, että MacBook Pro on sisällönluontokone. 4K: n 2 minuutin leikkeen vieminen ProRes 422: een kesti tuskallisen kauan 16 minuuttia. 16 tuuman MacBook Pro  voi tehdä tämän noin puolet ajasta, kiitos enemmän prosessoriydintä ja erillisen näytönohjaimen. Ongelmana on, että kannettava tietokone alkaa 2499 dollarista, mikä on yli kaksinkertainen lähtötason MacBook Pron hintaan. 1799 dollaria on kahden välillä hinta, mutta ei suorituskyky.

MacBook Pro 13 -tuumainen harrastaa kuitenkin harrastajaa. Jos tuot musiikkia Logicissa, valokuvausta  Lightroomissa tai YouTube-videoita Final Cutissa, 13-tuumainen MacBook Pro ei pääse tiellesi niin kauan kuin et työnnä laitetta korkealla resoluutiolla tai koodekeilla . Jos et ansaitse toimeentuloa näissä sovelluksissa, maksaa vähintään 2 499 dollaria kannettavasta tietokoneesta. Tässä tapauksessa ainoa vaihtoehto on käsitellä hikkaa tai pidempää renderöintiaikaa.

Tietenkin MacBook Pro 13 pystyy helposti käsittelemään kymmeniä Chrome-välilehtiä, Slack-, Spotify- ja suoratoistovideoita. Jos tämä on kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, edullisempi  MacBook Air  olisi todennäköisesti parempi valinta.

Design

MacBook Pro 13: n neljä vuotta vanha muotoilu on nyt neljäs toisto. Se ei ole ennenkuulumatonta Applelle, eikä se välttämättä ole huono asia. On alueita, joille MacBook Pro edelleen johtaa. Voit avata sen yhdellä sormella, mutta näyttö ei ole hellästi. Kaiuttimet ovat vertaansa vailla, puhaltaen kaikki muut 13-tuumaiset kannettavat tietokoneet vedestä. Heillä on enemmän bassoa ja rikas stereolevitys, joka vetää yksityiskohdat kappaleista, kuten et ole koskaan kuullut kannettavassa tietokoneessa.

Mutta muutama ryppy näyttää, mukaan lukien näytön kehykset. MacBook Pro 16: n avulla Apple leikkautti reunuksensa suuremman näytön hyväksi. Se on vähemmän hukkaan tilaa ja enemmän näytön kiinteistöjä. MacBook Pro 13 on kuitenkin juuttunut pulleille kehyksille. Huhun mukaan  14-tuumainen MacBook Pro  on teoksissa, joissa noudatetaan samanlaista lähestymistapaa, mutta se ei todennäköisesti tule  markkinoille vuonna 2020 .

Sillä on erittäin tyylikäs profiili, jota kymmenet kannettavat ovat yrittäneet, mutta eivät onnistuneet toistamaan.

Et voi kuitenkaan syyttää Applea sen yksirunkoisesta alumiinirungosta. Monet ovat yrittäneet kopioida Applen koneistettua alumiinirunkoa. Space Grey -väylä näyttää edelleen raikkaalta ja hienostuneelta, etenkin istuen vaaleanharmaan pintalaitteen tai yhden lukemattomien käsittämättömien mustien kannettavien vieressä. Toivon kuitenkin, että MacBook Airin loistava kultainen viimeistely   oli vaihtoehto.

En voi valittaa koosta. MacBook Pro ei ole maailman ohuin tai pienin 13-tuumainen kannettava tietokone, mutta se tuntuu silti   ohuelta. Asetamatta sitä 0,58 tuuman XPS 13: n viereen, et olisi hullu olettaa, että 0,61 tuuman MacBook Pro oli ohuempi. Unibody-rakenne antaa sille erittäin tyylikkään profiilin, jota kymmenet kannettavat eivät ole pystyneet replikoimaan.

MacBook Pro 13: n Thunderbolt 3 -portit olivat suunnannäyttäjiä, kun ne julkaistiin ensimmäisen kerran, mutta nykyään ne ovat melko vakiona. 1799 dollarin mallissa on neljä Thunderbolt 3 -porttia, kun taas 1299 dollarin mallissa on vain kaksi. Halvemmassa mallissa Apple sijoittaa molemmat portit vasemmalle puolelle, mikä on vähän hankalaa lataamista varten.

Näytön laatu

MacBook Pro -sarja on johtava näytön laadussa, vaikka kuva on muuttunut hitaasti parin viime vuoden aikana. MacBook Pro 13: n 2 560 x 1 600 -näyttö on terävä, erityisesti 13,3-tuumaisella näytöllä. Jos olet tottunut 1080p-näytölle, huomaat terävyyden eron heti.

Mutta XPS 13: n tai Specter x360: n kaltaiset kannettavat tietokoneet tarjoavat nyt 4K-näyttövaihtoehtoja, jotka ovat vielä pikemminkin tiheämpiä, mutta ovat silti aina yhtä kirkkaita, eloisia ja väritarkkoja. Samoin konfiguroituna 4K Specter x360 on 500 dollaria halvempi, kun taas XPS 13 on 140 dollaria halvempi. HP tarjoaa jopa OLED-lisävarusteen, joka sisältää uskomattoman mustan tason, jota tavanomainen LED ei vastaa. Nykyään nämä näytöt ovat jopa paremmin varustettu tarkkaan valokuvien muokkaamiseen kuin MacBook Pro.

Huhun mukaan  Apple investoi  näyttöteknologiansa, mini-LEDin, seuraavaan kehitykseen , mutta näyttää siltä, ​​että meidän on jatkettava sitä odottamassa.

Maaginen näppäimistö ja kosketuspalkki

Sisäisten päivitysten lisäksi Magic-näppäimistö on MacBook Pron tärkein ominaisuus. Onko se surullinen tilanne? Ehkä, mutta voit luottaa toisaalta kuinka monta kertaa Apple on kääntänyt tämän suunnan voimakkaasti. Se on iso juttu.

En ole vakuuttunut siitä, että tämä on Applen viimeinen yritys keksiä näppäimistö uudelleen, mutta toistaiseksi se on vetäytynyt perinteiseen malliin. Jokaisessa avaimessa on saksikytkin, kumikupoli ja täysi millimetri matkaa.

Se ei kuitenkaan ole paluu vuoden 2015 MacBook Prolle. Näppäinlukot ovat tukevammat ja vähemmän heikko, ja näppäinpainalluksilla on terävämpi napsautus. Se on upeaa – hiljainen, mukava näppäimistö, jonka tunsin heti kotona. Nuolinäppäimien käänteinen T-muoto on palannut, kuten Esc-näppäin. Kaikki nämä tulivat ensin MacBook Airiin ja 16-tuumaisiin MacBook Proihin, mutta olen siitä huolimatta onnellinen.

Magic-näppäimistö on hiljainen ja mukava näppäimistö, jonka tunsin heti kotona.

Ohjauslevy ei ole muuttunut, eikä sen pitäisi tapahtua. Alkuperäisessä suunnittelussa tapahtui paljon teknistä taikuutta vuonna 2016, ja se on edelleen kannettavan tietokoneen paras ohjauslevy.

Touch Bar  istuu tilalle toiminnon rivin, eikä se ole kasvanut minua viime vuosina toivoin sitä olisi. Se jäätyy silloin tällöin, etten pysty sammuttamaan musiikkiani tai näytön kirkkautta. Se on harvoin hyödyllistä, ja unohdan sen usein. Olin ekstaattinen, kun Apple esitteli sen vuonna 2016. Mikä jännittävä innovaatio! Mutta siitä lähtien Apple on tehnyt hyvin vähän kehittääkseen siitä ominaisuudeksi, joka tuntuu tarpeelliselta.

Touch ID on edelleen kosketuspalkin oikeassa yläkulmassa, ja tarjoaa nopeita kirjautumisia ja Apply Pay -ostoksia. Kaipaan kasvojen todennusta kasvotunnuksen tai  Windows Hello -sovelluksen alueella . Mac on ainoa merkittävä käyttöjärjestelmä, joka ei ota käyttöön jonkinlaista kasvojentunnistusta.

Akun kesto

Nykyisessä MacBook Prossa ei ole koskaan ollut ylpeä tähtien  akusta . Voit odottaa noin 6–7 tuntia yhdellä latauksella, riippuen kuinka voimakkaasti painat sitä. Keskimäärin noin 6,5 tuntia tyypillisellä verkkosovellusten työnkululla.

Verrattuna 1080p kannettaviin tietokoneisiin, kuten XPS 13 tai Specter x360, MacBook Pro murskautuu. XPS 13: n pitäisi nettouttaa sinulle ylimääräinen 4 tunnin akunkesto, mikä tekee MacBook Prosta melko heikon verrattuna.

Kun hypät jopa 4K-ruutuun, pisteet ovat kuitenkin hieman tasaisempia. En ole tarkistanut XPS 13: n uusinta 4K-mallia, mutta aikaisempien sukupolvien aikana se kestää 45 minuuttia vähemmän kuin MacBook Pron samassa web-selaimen akkutestissä.

Otamme

MacBook Pro 13 -tuumainen on sekoitettu päivitys. Se korjaa levoton näppäimistö, mutta Applen päätös pysyä vanhempien laitteiden kanssa lähtötason määrityksissä on suuri ongelma. Suunnittelu vanhenee tietyiltä osin, mutta on edelleen tyylikäs ja vertaa hyvin useimpiin varajäseniin. MacBook Pro tarjoaa sinulle  tunteen,  että voit tehdä mitä tahansa, mutta sinulla on oikeat työkalut vain, jos valitset kalleimmat kokoonpanot – jotka ovat todellakin erittäin kalliita.

Onko olemassa vaihtoehtoja?

Paras 13-tuumainen kannettava tietokone on Dell XPS 13 . Se voittaa MacBook Pron useimmilla alueilla ja näyttää aivan yhtä hyvältä tekemällä sitä. Jopa 4K-malli alittaa MacBook Pron hinnalla.

Jos asetat Mac-tietokoneen , kaksi muuta vaihtoehtoa ovat MacBook Air ja 16-tuumainen MacBook Pro. Molemmat tarjoavat parempaa vastinetta kuin MacBook Pro 13. Nelytytimisen Core i5: n kanssa konfiguroitu MacBook Air on ihanteellinen opiskelijoille ja kaikille, jotka käyttävät yksinkertaisempia sovelluksia. MacBook Pro 16 on paras valinta vakaville luoville ammattilaisille.

Kauanko se tulee kestämään?

MacBook Pro 13: n pitäisi kestää vähintään viisi vuotta. Apple tunnetaan erittäin luotettavien tuotteiden valmistuksesta. Jos kuitenkin ostat lähtötason 1 299 dollarin mallin, kyseinen prosessori on koko vuoden jäljessä muiden uusien kannettavien tietokoneiden myynnistä vuonna 2020.

Pitäisikö ostaa sen?

Joo. Se tarjoaa juuri tarpeeksi ylimääräistä suorituskykyä ollakseen vahva vaihtoehto kokeneille luoville ammattilaisille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *