Fujifilm X-T200 arvostelu

Fujifilm X-T200 arvostelu

Fujifilm X-T200 arvostelu

X-T200 on lähtötason kamera, jonka Fujifilm-fanit ovat pitkään ansainneet, ja kiistatta minkä  X-T100: n  olisi pitänyt olla. Mutta kun valitin X-T100: n hitaasta automaattitarkennuksesta videokatsauksessani vuonna 2018, otin paljon turhaa YouTubeen.

”Heppu mitä odotat tältä kameralta? Tämä on lähtötason kamera [sic]. Lol ”, sanoi yksi tyytymätön katsoja.

“OMG on realistinen”, sanoi toinen.

Ihmisiltä näytti puuttuvan olevan se, että automaattitarkennuksen suorituskyky on ainakin yhtä tärkeää aloittelijakameroissa kuin ammattimaisissa malleissa.

Kyllä, on olemassa huippuluokan kameroita, jotka on suunniteltu erityisesti urheilun kuvaamiseen ja joilla on automaattitarkennustehokkuus muun lisäksi ja ulkopuolella, mutta suurimmaksi osaksi ammattimainen tai innostunut valokuvaaja on se, joka vie enemmän aikaa valotuksillaan – he voivat varaa olla kärsivällinen. Siksi Hasselblad  X1D II 50C: llä  voi olla tunnetusti hidas automaattitarkennus, ja se maksaa silti 5750 dollaria.

Löydät 8000 dollaria plus Leica-etäisyysmittarit, joilla ei ole lainkaan automaattitarkennusta.

Mutta satunnaisella valokuvaajalla, joka yrittää ottaa kuvan lapsestaan ​​tai koiristaan, ei ole ylellisyyttä kärsivällisyydestä. Kameran on toimittava. Nyt .

X-T100 näytti vielä pahemmalta, kun Sony toi reaaliaikaisen automaattitarkennuksen lähtötasolle  A6100 . Ennakkotason kameralle, jolla on huono automaattitarkennus, ei enää ole tekosyytä.

Jos X-T100 räpistyi,  X-T200  on poiminut pallon ja alkanut juoksua. Se tuo takaisin kaiken, mitä rakastin X-T100: sta, samalla kun korjaa sen suurimmat ongelmat ja lisää hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten likaan yksinkertainen web-tila. Tämä on Fujifilmin paras ponnistelu premium-kameran valmistamiseksi lähtötason asiakkaalle.

Poikkeuksellinen arvo on 600 dollaria kameran rungosta tai 700 dollaria 15–45 mm: n sarjan linssillä (testattu).

Design

Se voi olla lähtötason kamera, mutta X-T200 on valokuvauksellinen vastaus pukeutumiselle haluamallesi työlle, ei sinulla olevalle työlle. Tyyli on edelleen Fujifilmin ensisijainen etu kilpailevaan Sonyen nähden, enkä usko, että siihen on syytä kertoa kevyesti. Kameran ulkoasu ja tuntuma voivat inspiroida sinua käyttämään sitä, ja miksi et muissa tapauksissa pidetä tasa-arvoista kameraa, joka näyttää parhaiten kaulan ympäriltä?

Se ei myöskään ole kaikki muodoltaan toimivia. Useat komentokiekot, jotka auttavat lataamaan kameran sen retro-ilmeen, tarjoavat runsaasti suoraa kulunvalvontaa, mutta ne sivuutetaan helposti kaikille, jotka havaitsevat läsnäolonsa vaikeuttavan. Verrattuna yksinumeroisiin XT-kameroihin, X-T200 on varmasti tyhjä, mutta suljinnopeuden ja aukon valitsimet ovat silti ominaisvalinnat, mikä mitätöintinäppäimen tarvetta poistaa, kuten monissa lähtötason kameroissa, etenkin DSLR-kameroissa.

Vasemmassa olkapäässä on myös toimintovalitsin, joka voidaan ohjelmoida lukuisiin asetuksiin. Oletusarvoisesti se käy läpi elokuvasimulaatioiden (väriprofiilit, millä tahansa muulla nimellä), mutta löysin sen uudelleenohjelmoinnin ISO-ohjaamiseksi, mikä teki siitä paljon hyödyllisemmän – ja saattoi sen yhdenmukaiseksi henkilökohtaisen X-T2 -laitteeni kanssa, jolla on oma ISO-valintakiekko tuo asema.

X-T100: een verrattuna se on enimmäkseen tavanomaista, mutta suunnittelumuutoksia on muutama, jotka kannattaa huomata. Ensimmäinen on sisäänrakennettu kädensija. Koska se on niin pieni, se ei ole ergonomisin ote maailmassa, mutta se auttaa kättäsi löytämään vankan oston kamerasta. Haittapuoli, tämä pilaa hiukan puhtaat linjat, jotka antoivat X-T100: lle klassisen, minimalistisen ulkonäön. Kameran mukana toimitettiin kiinnitettävä lisävaruste.

2,36 miljoonan pisteen elektroninen etsin ei ole muuttunut, mutta tämä on melko vankka tämän luokan kameroille. LCD-kosketusnäyttö on kuitenkin uusi. Mitta on 3,5 tuumaa ja resoluutio 2,78 miljoonaa pikseliä suhteessa 16: 9, joten se on suurempi ja terävämpi kuin X-T100. Tämä näyttö jaetaan X-T200-siskokameran,  Fujifilm X-A7: n kanssa , ja se on yksi parhaista, joita olen käyttänyt lähtötason kameroissa.

Kameran takana on X-T100: n nelitoimisesta painikkeesta koostuva klusteri on korvattu automaattitarkennuspisteen valitsimella. Vaikka ymmärrän sen sisällyttäminen, en haluaisi olla sekä joystick  ja  painikkeet, mutta tällainen setup näyttää olevan varattu yksinumeroisen XT kameroita. Se ei myöskään olisi sopinut uuteen, laajempaan kosketusnäyttöön, joka tuo myös uuden käyttöliittymän – jälleen lainattuna X-A7: ltä – korvaamaan osan kadonneiden painikkeiden toiminnoista.

X-A7: llä ei kuitenkaan ole etsintä. Kameran avulla katsot aina LCD-näyttöä, ja kosketusohjaimet ovat siksi järkevämpiä; voit nähdä mitä sinun täytyy koskettaa. Mutta kun silmäsi on X-T200: n etsimessä, et voi käyttää sen kosketusohjaimia. Fyysiset painikkeet, joissa voit liikkua tunteen mukaan, olisivat toimineet paremmin.

Tämä on tosin pieni valitus. X-T200 tarjoaa enemmän hallintaa kuin suurin osa asiakkaistaan ​​haluaa tai tarvitsee.

Kuvan laatu ja ominaisuudet

Arvostan manuaalitilan hallinnan tasoa, mutta totuus on, että useimmat ihmiset, jotka ostavat X-T200: n, luultavasti luottavat automaattiseen valotukseen, ainakin alussa. Onneksi se toimii myös hyvin.

Fujifilmin Advanced Scene Recognition Auto -tila (merkitty tilanvalitsimen SR-sijainnilla) on suunniteltu mukautumaan kohtaukseen ja kohteeseen. Huomasin, että se teki hyvää työtä sekä fokusoinnilla että valotuksella tasapainottamalla kohokohtia ja varjoja korkean kontrastin olosuhteissa. Muotokuvat (tässä tapauksessa selfiet – sosiaalisen etäisyyden hieroja) paljastettiin täydellisesti.

JPEG-kuvat, sekä yksityiskohdat että värit, näyttävät fantastiselta suoraan kamerasta, mikä ei ole Fujifilmin yllätys. Voit saada tiedostoista enemmän, kun kuvaa RAW-kuvaa, mutta satunnaiset valokuvaajat eivät jää haluamatta kiinnittyä JPEG-tiedostoon.

Näytön kääntäminen selfie-asentoon kytkee automaattisesti kasvojen ja silmien tunnistuksen automaattitarkennuksen missä tahansa valotustilassa (voit kytkeä tämän toiminnon myös muihin kuin selfieihin valikkojärjestelmässä). Se toimi erittäin hyvin, tarkennusrasian ollessa liimattu silmäni tai kasvoni silloinkin, kun liikutin kameraa nopeasti.

Vaikka se suoritti ihastuttavasti yksittäisissä kuvissa, se on hieman vähemmän luotettava jatkuvaan kuvaamiseen tai videoiden kuvaamiseen, kun kohde liikkuu kohti kameraa tai poispäin. Uskon silti, että esitys olisi hieno useimmissa reaalimaailman tilanteissa. Kamera kuvaa 8 kuvaa sekunnissa noin 16 RAW- tai 25 JPEG-kuvaa, mikä ei ole huono luokalle.

Itselaukaisimella on myös lukuisia alatiloja kameran laukaisemiseksi sen perusteella, mitä se näkee. Voit asettaa sen ottamaan kuvan, jos se näkee kasvot, hymyn, ”kaverin” tai ryhmän. En voinut tarkasti testata kahta viimeistä, mutta kasvot ja hymy laukaisevat toimivat melko hyvin, vaikka se ei aina tunnistanut hymyni (ehkä se voisi kertoa, että petän sen). En ole myöskään varma siitä, kuinka hyödyllistä on laukaisimen laukaisu heti, kun kasvot ilmestyvät kehykseen, mutta ehkä löydät siitä käyttötarkoituksen.

Vielä vakuuttavampaa on, että mukana on joukko edistyneitä ominaisuuksia, joita en odottaisi tällä tasolla olevalta kameralta, kuten sekä aikavälikuvaukset että kameran sisällä olevat aika-elokuvat. Siellä on myös edistyksellinen valotushaarukointitila, jonka avulla voit asettaa jopa seitsemän valotusta vaiheilla 1/3 – 3 pysähdystä. Sisäänrakennetulle salamalle on jopa komento-tila, joka mahdollistaa etäsalamien langattoman hallinnan.

Nämä eivät ole ominaisuuksia, joita aloittelija valokuvaaja todennäköisesti häiritsee, mutta on kiva, että Fujifilm sisälsi ne. Se tarkoittaa, että sinun pitäisi saada X-T200: n runsaasti käyttöä jonkin aikaa eteenpäin.

Video

Tarjoaa nyt todellista 4K: ta nopeudella 24 tai 30 kuvaa sekunnissa, X-T200 on todella hyvä videoille. X-T100 tarjosi 4K, mutta vain nopeudella 15, joten se oli käytännössä turhaa.

Eikä siinä vielä kaikki. X-T200 voi myös kuvata Full HD nopeudella 120 kuvaa sekunnissa hidastettua toistoa varten. Puhdas HDMI-lähtö – vaikka ei olisi 10-bittisiä värejä tai korkeamman päähän Fujisin tasaista F-lokiprofiilia – tekee siitä sopivan  käytettäväksi verkkokamerana . Suuren dynaamisen alueen (HDR) elokuvatila auttaa säilyttämään värin ja yksityiskohdat korkean kontrastin kohtauksissa, vaikkakin se on rajoitettu 1080p: iin.

Anturin siirtymän stabilointia ei vieläkään ole, mutta pakkauksen objektiivin optinen vakautus toimii videolle oikein. Digitaalista vakauttamista on myös kaksi muotoa, nimeltään Digital Image Stabilizer ja Digital Gimbal. Jälkimmäinen on äärimmäinen, mutta johtaa videon vakaviin satoihin. Käytännössä en tiennyt kummastakaan niin hyödylliseksi – mutta ehkä epästabiloidulla objektiivilla, tavallinen digitaalinen stabilointi auttaisi. Ellen kuvata juoksemisen aikana, vältän Digital Gimbalia, koska se uhraa liikaa tarkkuutta.

En ymmärrä syistä alhaisin käytettävissä oleva ISO-kuvaus elokuvatilassa on 400 – verrattuna 200: een still-kuvissa – mikä voi olla ongelmallista, kun kuvataan ulkona suorasta auringonvalosta. Mutta voit ainakin kuvata videon täydellä manuaalisella valotuksella kääntämällä tilanvalitsimen asentoon M ja painamalla sitten erillistä nauhoituksen start / stop-painiketta. Jos sen sijaan käännät tilanvalitsimen punaiseen elokuvaustilan kuvaketta kohti, automaattinen valotus rajoittuu.

Verkkokameran tila

Olemme nähneet, että verkkokameran toiminnallisuudesta on tullut yhä tärkeämpi nykyisen koronaviruspandemian seurauksena, kun yhä useammat ihmiset työskentelevät kotoaan ja luottavat videoneuvotteluihin henkilökohtaisten tapaamisten sijaan. Lisääntynyt kysyntä parannetulle videonlaadulle on johtanut HDMI-USB-sovittimien, kuten Elgato Camlink, pulaan. Kamerayhtiöt ovat kiirehtineet tarjota omia ratkaisuja asiakkaille, jotka ihmettelevät,  kuinka käyttää omaa kameraa web-kamerana , ja Fujifilm oli yksi ensimmäisistä, joka teki tämän Webcam X -sovelluksellaan.

Vain viikko tämän katsauksen alkuperäisen julkaisemisen jälkeen Fujifilm ilmoitti   X-T200 -laitteelle laiteohjelmistoversion 1.10 , joka lisää alkuperäistä USB-verkkokameran tukea, eikä ohjelmistoa tarvita (X-A7 päivitettiin myös samalla toiminnolla). Laiteohjelmistopäivitys lisää uuden vaihtoehdon Liitäntäasetukset-valikon USB-tilan valintaan, nimeltään yksinkertaisesti ”USB-verkkokamera”. Kun X-T200 aktivoidaan, se näkyy verkkokamerana tuetuissa sovelluksissa, kun se on kytketty tietokoneeseen sekä MacOS- että Windows-käyttöjärjestelmässä ilman ohjainta.

Testasin sitä ZOS-, FaceTime- ja QuickTime-sovelluksissa MacOS-järjestelmässä ja se toimi ilman kiinnitystä. Tarjoaa huomattavasti parannetun videon laadun luonnollisesti epätarkoitetulla taustalla, parempia värejä ja paljon paremman dynaamisen alueen verrattuna sisäänrakennettuun verkkokameraan. Autofocus reagoi nopeasti ja piti kasvoni ja silmäni terävinä myös liikuttaessani lähemmäksi tai kauempana. Arvostin myös sitä, että pystyin zoomaamaan linssin sisään ja ulos, jotta saat täydellisen kehyksen.

Yksi asia pitää mielessä, että vain videosignaali kulkee USB: n kautta, ei ääntä. Sinun on silti luotettava tietokoneeseen, kuulokemikrofoniin tai erilliseen USB-mikrofoniin äänentoiston suhteen, mutta testaukseni aikana MacBook Air -sovelluksen sisäisen mikrofonin ääni näytti pysyvän täydellisessä synkronoinnissa X- T200. Pari kehystä saattaa viivästyä, mutta se ei varmasti riitä huomaamaan.

Toinen ”haittapuoli” on, että USB-verkkokamera-tila lukitsee kameran automaattiseen valotukseen ja automaattitarkennukseen (silmien havaitsemisen ollessa käytössä). Se pakottaa myös elokuvasimulaation Proviaan (vakio). Voit käyttää valotuksen kompensointia, mutta jos haluat asettaa aukon, valotusajan tai ISO: n manuaalisesti – tai valita luovamman väriprofiilin – olet epäonnistunut. Ihmisille, jotka tarvitsevat vain web-kameran perustoimintoja, tämä ei ole ongelma. Ne, jotka vaativat enemmän hallintaa, kuten ammattimaiselle suoratoistolle, tarvitsevat jonkinlaista, kuten  Blackmagic Design ATEM Mini Pro .

Rajoituksista huolimatta olen iloinen siitä, että Fujifilm on reagoinut niin nopeasti asiakkaiden tarpeiden muutoksiin ja toimittanut yksinkertaisen ja ilmaisen ratkaisun, joka tekee X-T200: sta entistä arvokkaamman. Toivon, että Fujifilm löytää tapa tuoda web-tila lisäkameroihin, koska se on ominaisuus, josta yhä useammat ihmiset voivat hyötyä tänään.

Otamme

X-T200 on tarkalleen kamera, jonka sen täytyy olla. Vaikka sen suorituskyky voi olla puutteellinen, se on paljon turhauttavan käytettävän X-T100: n yläpuolella. Se on kykenevä ja tyylikäs rentovalokuvaajalle tarkoitettu kone, joka on kooltaan täydellinen matkoille. Verkkokameratila, joka tekee siitä yhtä hyödyllisen, kun olet kotona.

Harrastajat saattavat haluta säästää X-T30: lle, joka sijaitsee X-T200: n ja lippulaivatason X-T3: n ja X-T4: n välillä, mutta olin edelleen iloisesti yllättynyt X-T200: n sisältämien edistyneiden ominaisuuksien runsaudesta. . Tämä ei ole vain loistava ensimmäinen kamera aloittelijoille, mutta tarjoaa myös runsaasti tilaa kasvaa kaikille, jotka haluavat muuttaa valokuvausharrastuksensa intohimoksi.

Onko olemassa parempi vaihtoehto?

Sony A6100  on ilmeinen verrattuna. Se on voittaja automaattitarkennuksessa, mutta muuten X-T200 on mukavampi käytettävä kamera. 3 tuuman ja alle miljoonan pikselin Sonyn näyttö on paljon vähemmän yksityiskohtainen. Sama juttu on EVF: llä, jolla on vain 1,44 miljoonaa pikseliä. X-T200 tuntuu vain premium-tuotteelta, vaikka se ei ylittäisikään A6100: ta.

Kauanko se tulee kestämään?

Toisin kuin X-T100, X-T200 on asetettu kestämään useita vuosia. Eritelmien kannalta en näe paljon tilaa merkityksellisille parannuksille pienten parannusten ja jatkuvien automaattitarkennuksen parannusten lisäksi.

Pitäisikö ostaa sen?

Joo. Suurimmalle osalle X-T200 on kaikki tarvitsemasi kamera – mutta suosittelen sijoittamista parempiin linsseihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *