Huawei P40 Pro arvostelu

Huawei P40 Pro arvostelu

Huawei P40 Pro arvostelu

Kaikissa on riski. Vuorikiipeilystä, kadun ylittämisestä käytetyn auton ostamiseen, jotkut päätökset saattavat lopulta mennä kumpaankin suuntaan, hyvään tai huonoon. Monta kertaa riskin ottaminen kannattaa, ja olemme siitä parempia ihmisiä.

Se on analogia, joka sopii Huawei P40 Prolle. Sen ostaminen tarkoittaa, että katkaiset siteet Googleen ja kokeilet jotain erilaista.

Olen viettänyt useita viikkoja Huawei P40 Pron kanssa. Näin tapahtui, kun otin riskin.

Design

Tämä puhelin on kaunis. Huawei P40 Pro on viettänyt viimeiset viikot  Samsung Galaxy S20 Plus OnePlus 8 Pro ja monia muita nykyaikaisia ​​älypuhelimia vastaan ​​ja seisoo heidän kaikkiensa suhteen paikallaan pitävän muotoilun, selkeän identiteetin ja järkevästi tehtyjen suunnitteluvaihtoehtojen suhteen.

Suurin valinta on himmeä, mattapintainen lasi takana. Kyllä, OnePlus 8: lla on jotain sellaista, kuten myös  Xiaomi Mi 10 Prolla , mutta ne eivät näytä yhtä upealtä kuin P40 Pro.

Suosikkini? Tapa, jolla Huawei-logo heijastuu syvälle lasille. Rungon kaarevat sivut tarttuvat valoon, ja täällä näkyvä himmeä hopeanväri morfoi sinisen, harmaan, valkoisen ja hopean välillä.

Eleganssia hämärtää hirviökameran isku, joka antaa  Samsung Galaxy S20 Ultra  : lle rahaa ajaa “se kuinka suuri?” panokset. Se ulkonee muutamalla millimetrillä, ja vaikka linssit ja anturit ovat siististi järjestetty, se vetää silmän pois himmeän lasin kauniista kauneudesta.

Se on yksi mukavimmista puhelimista, joita olen pitänyt. Se ei ole terävä sivuilla, ja kaikki kulmat on pyöristetty, jotta ne eivät kaivu kämmenellesi, mutta todellinen voitto on pyöristetty lasi näytön alareunassa. Pyyhkäisypohjaiset eleohjaimet tarkoittavat, että pyyhkät aina puhelimen pohjasta ylöspäin. Tämä on koskettava painajainen, kun siellä on kehys, harjanne tai terävä reuna. P40 Prossa ei ole muuta kuin CSS-lasi, joka tasoittaa sormen etenemistä näytössä.

Se saa P40 Pron todella tuntemaan olevansa erilainen kuin kaikki muut Android-älypuhelimet, joita voit ostaa tänään. Vain Apple iPhone 11 Pro voi vastata P40 Pron ergonomiaa.

Vähemmän positiivisella huomautuksella P40 Pro on paksu – tosin kameran antureiden ja akkukapasiteetin vuoksi – 9 mm paksu ja mittava 209 grammaa. Vaikka se on mojova, se on tasapainossa, ja monet muut suuret puhelimet ovat tänä vuonna vielä raskaampia. Vertailun vuoksi: Galaxy S20 Ultra painaa 222 grammaa ja on 8,8 mm paksu, kun taas  iPhone 11 Pro Max  on 226 grammaa ja 8 mm paksu.

Kyllä, P40 Pro on hiukan liukas reunoista. Tämän ulkopuolella P40 Pro on asiantuntevasti suunniteltu, sillä on aito tyylinen hohto ja se pystyy naamioimaan osan painostaan.

Näytön laatu, turvallisuus

P40 Pron edessä on 6,58 tuuman OLED-näyttö. Sen resoluutio on 2640 x 1200 pikseliä ja 90 Hz: n päivitystaajuus. Siellä on näytön sormenjälkitunnistin ja myös kasvojen lukitus. Näytön ympärillä on erittäin ohut reunus ja sivuilla on pieni kaare. Kaksilinssinen selfie-kamera lyö vasemman yläkulman ruutuun, ja se on ehkä kolme kertaa suurempi kuin tavallinen yhden linssin rei’itysreikäkamera. Tämä tarkoittaa, että se vie arvokasta näyttötilaa ilmoituskuvakkeille ja on aina havaittavissa videota katseltaessa.

Kuinka video? YouTube näyttää todella hyvältä, vaikka minun piti katsoa Firefox-selaimen kautta (ei Google-sovelluksia, muistatko?). Se tukee edelleen 2160p-videota ilman julkaisua, mutta ominaisuudet, kuten kaksoisnapauttaminen 10 sekunnin siirtämiseksi eteenpäin, eivät toimi.

Amazon Prime -videota voidaan katsella myös selaimen kautta, jopa 4K: n resoluutiolla, samoin kuin Netflix, mutta käyttöliittymä ei ole yhtä intuitiivinen kuin alkuperäinen sovellus. Kaikki näyttävät erinomaiselta, ja P40 Pron näyttö kilpailee  iPhone 11 Pron  kanssa yksityiskohdista ja tasapainosta, samalla kun se vastaa Galaxy S20 Plus -puhelimen eloisuutta. Se on ihana.

Valitettavasti ääni heikentää ylevää katselukokemusta. Koin saman ongelman  Huawei Mate Xs: n kanssa , laite, joka on jopa videopohjaisempi kuin P40 Pro. Puhelimen alaosassa on yksi pääkaiutin, ja se on melko hiljainen ja innostamaton, ja jotain ei auta äänen puolueellisuudesta puhelimen oikealla puolella. Kun näyttö näyttää niin hyvältä kuin se, alikylläinen ääni erottuu vieläkin enemmän, varsinkin kun kilpaileva  Oppo Find X2 Pro  onnistuu saamaan molemmat näkökohdat täsmälleen oikein.

Sormenjälkitunnistin on asetettu korkealle näytölle, mikä helpottaa paikannusta mukavasti pitämällä puhelinta yhdellä kädellä, vaikka se ei ollut aivan yhtä luotettava kuin jotkut muut olen käyttäneet, mukaan lukien Apple iPhone SE: n fyysinen painike  . Kasvojen lukituksen avaaminen on erinomaista ja yleensä lyö minut sormenjälkitunnistimeen, ja pidän siitä, kuinka se pitää näytön aktiivisena myös katsotessasi sitä.

Kameran suorituskyky

P40 Pron standout -ominaisuus on kamera. P30 Pron  kamera on vaikea panna paremmaksi, mutta P40 Pro on ehdottomasti tehtävänsä tasalla. 50 megapikselin, 1 / 1,28-tuumainen anturi on otsikon koukuttaja, jota seuraa 40 megapikselin erittäin laajakulma-anturi ja 12 megapikselin puhelinkamera. Lopuksi on 3D-syvyysanturi. Telekamera mahdollistaa 5x optisen zoomin ja 10x hybridi zoomin sekä 50x digitaalisen zoomin.

Ekstrat sisältävät optisen ja keinotekoisen älykkyyden ohjaaman kuvanvakaamisen, 4K: n videon nopeudella 60 kuvaa sekunnissa ja Huawein päivitetyn XD Fusion -signaaliprosessorin. Lisäksi Huawei on jälleen työskennellyt Leican kanssa kameran tuottamiseksi P40 Prolla.

P40 Prolla on mahtava zoom-ominaisuus. Kaikki muut seuraavat vain Huawein herättämistä, korkeintaan 50-kertaiseen digitaaliseen zoomiin saakka. Sovellus kehottaa sinua käyttämään 5x- ja 10x-zoomaa, ja kummankaan ottamiesi kuvien laadussa ei ole paljon eroa. Tämä on todistus Huawein loistavasta AI: stä ja kameran virityksestä.

Todellisuudessa tämä tarkoittaa, että voit käyttää varmasti 5x- ja 10x-zoomia kysymättä, ovatko tulokset kunnollisia. Huawein AI tekee sitten ihmeitä 50x-zoomilla. Ei, et halua jakaa tällä suurennustasolla otettuja valokuvia usein, mutta on mahdotonta kiistää, kuinka hyvä se on verrattuna jopa muutaman vuoden takaiseen kuvaan, joka on tehty jopa kohtalaisilla zoomauksilla. Vakautus pitkällä zoomilla on erinomainen, sillä kohde pysyy etsimessä vain vähän liikkeellä näytöllä.

Olen vaikuttunut myös P40 Pron bokehista – sekä keinotekoisesta bokeh-tilasta aukko- tai muototilassa että luonnollisesta bokehista, jonka suuri anturi on luonut. Kun käytetään keinotekoisia tiloja, reunatunnistus on hienoa, ja normaalitilassa voit lähestyä myös pieniä esineitä, kuten kukkia, ja saada voimakkaan luonnollisen bokeh-tehosteen. Olen myös iloinen siitä, että käytettävissä on erillinen yksivärinen tila, jonka avulla valokuvasi saavat ilmakehän Leican.

Entä yötila? Huawei-kameroiden tukipilari useiden vuosien ajan, se ei ole täällä yökuvien pääasiallinen tila, koska vakiokamera on yksinään uskomattoman hyvä. Sinun on kokeiltava kameran kanssa, koska joskus Yötila ottaa kirkkaamman ja yksityiskohtaisemman kuvan, mutta usein vain normaalitilaan jättäminen tuottaa hämmästyttävän hyviä hämäräkuvia.

Kaikki tämä on ennen kuin kaivaudut videoon, jossa voit paitsi kuvata laajakulmassa ja zoomata myös 4K-resoluutiolla 60 kuvaa sekunnissa ja hitaalla liikkeellä 7 860 kuvaa sekunnissa. Vakautus on erinomaista, värit ovat kirkkaita, ja tavallisessa galleriasovelluksessa on laaja videonmuokkaustila.

Onko P40 Pron kamerassa jotain pahaa? Eri objektiivilla otetut kuvat näyttävät erilaisilta. Valotus, väritasapaino ja ilmapiiri vaihtelevat kohtauksessa riippuen siitä, otatko kuvan laajakulmalinjalla vai vakiolinssillä. Se ei ole kuitenkaan ainutlaatuinen Huawei-puhelimissa, koska näin tapahtuu kaikissa monilinssisissä älypuhelimissa.

Minusta on vaikea tehdä muutoin virhettä, koska pienet dynamiikan ja värien epäjohdonmukaisuudet eivät useimmat ihmiset huomaa. Se on uusi älypuhelinkamera voittamaan.

Ohjelmisto

Haluat kameran, eikö? Tietysti teet. Mutta sen saamiseksi sinun on tehtävä kompromisseja.

Huawei P40 Prossa ei ole Google Mobile Services (GMS) -sovellusta , mikä tarkoittaa, ettei Google Playta,  Google Paya Google Mapsia tai mitään muuta Googlen tukemaa sovellusta tai palvelua. Sen sijaan puhelin käyttää Huawei Mobile Services -palvelua (HMS) ja  Huawei App Gallery -sovelluskauppaa , jotka kaikki on rakennettu Android 10: lle. Huawein oma EMUI 10.1 -käyttöliittymä on päällä.

Jos olet käyttänyt  Mate 30 Prota , P30 Prota tai aiempia puhelimia, kuten  P20 Prota , ohjelmisto on tuttu alue. Huawei antaa joko piilottaa sovellukset sovelluslokeroon tai levittää ne useille aloitusnäytöille. Google-sovellusten sijasta on loistava tumma tila ja paljon hienoja Huawei-sovelluksia. Esimerkiksi Huawein sähköpostiohjelma ja kalenteri ovat erinomaisia, kuten Huawei Healthin kunto-seurantasovellus.

P40 Pron käyttö on erittäin sujuvaa, nopeaa ja yksinkertaista. Huawei on hienostanut EMUI: ta siihen pisteeseen, että se on riittävän lähellä tavanomaista Androidia, ettei se vaadi paljon opiskelua uusille tulijoille, mutta se on silti selvästi Huawein oma yleinen kokemus suunnittelusta. En ole törmännyt mihinkään häiritsemiseen, jonka kohtasin Huawei Mate Xs: llä, ja löysin P40 Pron ohjelmiston kiillotettuksi ja luotettavaksi.

Sovellusgalleria ei kuitenkaan täytä kaikkia sovellustarpeitasi, ja se ei myöskään välttämättä täytä kaikkia sinun. Olen tutustunut yksityiskohtiin siitä,  mitä puuttui ja miksi se vaikutti minuun,  kun käytin Mate X: tä, ja tilanne on pääosin sama P40 Prossa.

On hyviä uutisia. Maps on nyt virallisesti saatavana sovellusgalleriassa ja se on loistava vaihtoehto Google Mapsille, vaikka et pysty helposti tuomaan kaikkia tallentamiasi paikkoja Googlen sovelluksesta. Navigointi on tehokasta, vaikka en ole vielä pystynyt testaamaan sitä paljon liikkuvuusrajoitusten takia. Aloitusnäytön pyyhkäisemällä uutissyötteellä on linkkejä, jotka eivät mene vain sivustoille palkkatason takana, mikä lisää sen hyödyllisyyttä huomattavasti.

Käyttämällä Phone Clone -sovellusta, Amazon App Store -sovellusta ja joitain APK-tiedostoja asentamaan suurimman osan vaadittavista sovelluksistani, P40 Pro on täysin käyttökelpoinen niille, jotka eivät ole syvällä Googlen ekosysteemissä. Mutta tässä on edelleen ongelma.

En pääse helposti tiedostoihini  Google Driveen , joten WhatsApp-  ja Line-keskustelujen tuonti / varmuuskopiointi on  mahdotonta. En voi käyttää Google Pay -palvelua, Google-älykkäitä kodinlaitteitasi ei voi hallita sovelluksen avulla, ja YouTube Premiumin tilaukseni ei ole niin nautinnollista, kun minun pakotetaan käyttämään selainta pääsyyn sivustoon. Selaimen käyttäminen sovellusten korvaajana ei yleensä ole paras kokemus, mutta P40 Prossa on tottuttava siihen.

En kyseenalaista Huawein sovellusekosysteemin tekemiä valintoja. Kun avaan sovelluskaupan, minua odottaa usein mainos, jota ei voida ohittaa muutaman sekunnin ajan, ja minusta sitä ei voida hyväksyä. Musiikki- tai videosovelluksen avaaminen vie minut suoraan uusiin Huawei-sisältökaupoihin, työntäen minut palkka-alueille sen sijaan, että välittömästi omiin tallennettuihin tiedostoihini. Huawei käy edelleen läpi oppimisprosessin ja löytää jalkansa, mutta nämä toimet eivät auta tasoittamaan monien siirtymistä App Galleryen ja HMS: ään.

Lisäongelmana on sattumanvarainen tapa asentaa sovelluksia App Gallerian ulkopuolelle, ja se liittyy ilmoituksiin. Esimerkiksi Twitter ja Instagram asennetaan Amazonin App Storen kautta, ja ilmoitusten saapuminen on täplikäs. Sitten päivitetään sovelluksia, jotka eivät ole automaattisia, kun ne tulevat useista lähteistä, ja minulla on tietoturvaongelmia asennettaessa sovelluksia epävirallisista lähteistä. Kaikki tämä tekee puhelimen käytöstä aikaa vievämpää ja hankalampaa kuin monet haluavat.

Bottom line? Jos käytät Googlen palveluita päivittäin tai luotat tiettyihin sovelluksiin, joita ei ole saatavana Appgalerian kautta, kohtaat joitain ongelmia siirtyessäsi P40 Pron. Jos Google ei ole välttämätön matkaviestinnällesi ja sovelluksesi ovat helposti saatavana Huawein sovelluskaupasta, P40 Pron kanssa on helpompi elää. Huawei on varma, että App Gallery paranee tulevaisuudessa, mutta voimme arvioida sovellustilanteen vain nykyisessä tilanteessa.

Ohjelmisto tai tarkemmin sovellusliike ja sovellusten saatavuus on riski Huawei P40 Pron ostamisessa ja käyttämisessä päivittäin.

Suorituskyky ja akun kesto

Huawein oma  Kirin 990  -prosessori, oktaytiminen siru, joka perustuu ARM Cortex A76 -arkkitehtuuriin ja erillisellä hermosolujen prosessointiyksiköllä (NPU) tekoälyn tehtäviin, on P40 Pron sisällä. Siinä on myös sisäänrakennettu  5G-modeemi erillisen modeemin sijaan parantamaan vastaanottoa ja tehokkuutta. Liikerajoitusten takia en ole pystynyt testaamaan 5G-yhteyttä P40 Prolla, mutta huomasin sen olevan erinomainen Mate Xs: ssä. Siinä on 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa.

App-galleriassa on terveellinen valikoima pelejä, makusi mukaan. Asfaltti 9  on saatavana, ja se toimii virheettömästi korkealaatuisessa näyttö- ja suoritustilassa. Pelit voi ladata myös Amazon App Storesta, ja vaikka kokeilemani pelisivätkin täydellisesti, löysin kaksoisobjektiivisen selfie-kameran häiritsemään käyttöliittymää peittämällä näytön painikkeet. APK-tiedostoina ladatut vertailutestit palauttivat nämä tulokset:

3DMark Sling Shot Extreme:  5 303 (Vulkan)

Geekbench 5:  755 yhden ytimen / 2 993 moniydin

Tulokset ovat selvästi alle  Oppo Find X2 Pron , jonka  sisällä on  Qualcomm Snapdragon 865 , eivätkä myöskään vastaa Exynos 990 -käyttöistä  Samsung Galaxy S20 Plus  -käyttöä. Koska sovellukset piti asentaa virallisen myymälän ulkopuolelle, pisteet saattoivat olla vaikuttaneet yhteensopivuusongelmiin, koska puhelimesi aikana ei ollut näyttöä hitaudesta.

Akun kesto on upea, kuten odotat Huawei P-Series -laitteelta. 4200mAh-kenno kestää kaksi päivää ilman ongelmia. Siinä on sekä nopea langallinen lataus, joka vei tunnin ja 10 minuutin kuluttua akun 5: stä täyteen, että myös nopea langaton lataus.

Hinta, takuu ja saatavuus

Huawei P40 Pro -laitetta voi ostaa nyt Isossa-Britanniassa Huawein oman sivuston  ja  Carphone Warehouse -sivuston kautta  , mutta sitä ei ole julkaistu virallisesti Yhdysvalloissa, mutta se voidaan hankkia tuonnina. Se maksaa 900 Ison-Britannian puntaa, mikä muuntaa noin 1120 dollariin. Huawei antaa puhelimilleen kahden vuoden takuun Isossa-Britanniassa kattaen valmistusvirheet.

Otamme

Huawei P40 Prossa on upea laitteisto ja uninen kamera, jossa on pitkäkestoinen akku, jotta saat molemmista hyötyä. Teidän on jouduttava tekemään kompromisseja ohjelmistosta, joka ei tule Google Play Kaupan mukana ilman Huawein syytä. Tämä tarkoittaa, että joudut ehkä löytämään uusia tapoja työskennellä ja kommunikoida nauttiaksesi P40 Pron tarjoamista.

Onko olemassa parempi vaihtoehto?

Joo. Aloitetaan Huawein omalla vaihtoehdolla,  P40 Pro Plus , joka lanseerataan joskus kesäkuussa tai pian sen jälkeen. Kamera lupaa olla vielä parempi, koska siinä on huippuluokan 10-kertainen optinen zoom muiden ominaisuuksien joukossa, joten jos olet tyytyväinen omaksumaan Google-elämättömän elämän, voi olla syytä odottaa saavansa P40-mallin parhaan mallin. perheen tehdä niin.

Muussa tapauksessa, jos kulutat 1 000–1 100 dollaria, päätökseesi tulisi sisältyä 1 000 dollaria tai 1 000 Englannin puntaa  Apple iPhone 11 Pro , 1 200 tai 1 000 punnan  Samsung Galaxy S20 Plus , 1 300 dollaria tai 1 100 punnan  Oppo Find X2 Pro tai 900 dollaria tai 800 Ison-Britannian punta  OnePlus 8 Pro . Kaikissa näissä puhelimissa on erinomaiset kamerat ja upeat näytöt sekä parempi pääsy kaikkiin haluamaasi sovelluksiin.

Voit jopa kääntää kellon taaksepäin ja löytää Huawein 2019-lippulaivan  P30 Pron , joka on edelleenkin erinomainen, maksaa vähemmän ja johon on asennettu Google Mobile Services.

Kauanko se tulee kestämään?

P40 Prolla on IP68-vedenkestävyysluokka, mutta se ei ole erityisen kestävä, koska se on valmistettu lasista. Koteloa suositellaan pitämään se turvallisena. Itse laitteisto on tuore tulevina vuosina, ja varmasti siitä puuttuu kyky. Mielenkiintoista on, että on olemassa suuri mahdollisuus, että App Gallery – joka on P40 Pron suurin haittapuoli – paranee ajan myötä myös tarjoamalla lisää haluamiasi sovelluksia.

Pitäisikö sinun ostaa sellainen?

Ei. Se on raskaan sydämen kanssa, sanon tämän, koska Huawei P40 Prosta on paljon rakkautta. Suurimmalle osalle ihmisistä pääsy sovelluksiin on kuitenkin tällä hetkellä liian rajoitettu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *