Insta360 One R arvostelu

Insta360 One R arvostelu

Insta360 One R arvostelu

Huolimatta siitä, että näemme kaiken ympärillään, 360 asteen kameroilla on rajoitettu määrä käyttötarkoituksia. Insta360 yksi R , ei kuitenkaan ole teidän  tyypillinen 360 kameraa . Itse asiassa sen ei tarvitse olla ollenkaan 360-kamera. Se on modulaarinen alusta, jonka avulla voit vaihtaa 360-objektiivin perinteiseen laajakulmakamera-objektiiviin. Siellä on jopa Leica-merkkinen  1 tuuman sensori-modi  korkeamman kuvanlaadun sieppaamiseksi, mutta yhtä ei annettu tähän arvosteluun.

One R on valmistettu kolmesta pääkomponentista, vaihdettavasta kameramoduulista, akun rungosta ja kosketusnäytöstä. Kumpikin on erillinen pala, mutta kaksi viimeksi mainittua ovat pysyvämpiä, koska niitä käytetään kummankin kameramoduulin kanssa. 480 dollarin Twin Edition (testattu) sisältää 5.7K 360-modin ja 4K: n laajakulma-modin.

Insta360 One R sisältää myös rajoittamattoman määrän käyttökokemuksia 360-kameralle, ja se sisältää myös pitkän luettelon ominaisuuksia ja hyvin suunnitellun mobiilisovelluksen niiden käyttämiseen. Se ei vain poista 360 omaa markkinarakoaan – se kilpailee myös GoPron kanssa toimintakamerana.

Rakastimme Insta360 One R: ää,  kun näimme sen CES 2020: lla , ja se ansaitsi valokuvauskategorian parhaan CES-palkinnon. Katsotaan, vastaako se odotuksiamme.

Modulaarinen suunnittelu

Asennettuna One R näyttää enemmän tai vähemmän kuin tyypillinen toimintakamerasi. Muovisuojus käärii kaikkien kolmen kappaleen ylä- ja sivuosien ympärille ja sisältää GoPro-yhteensopivan kiinnikkeen pohjassa.

Kameramoduuli yhdistetään sekä ytimeen (osa LCD-näytöllä) että akun runkoon. Huomaavaisena lisäyksenä vloggereille ei-360-moduuli voidaan jopa asentaa taaksepäin, joten näyttö on näkyvissä tallennettaessa itseäsi. Kameramoduuli ponnahtaa alustalta pienen vivun vetäessä, minkä jälkeen se voidaan vetää irti ytimestä hyvällä hinauksella.

Vaikka Insta360 One R koostuu modulaarisista komponenteista, se ei ole paljon suurempi kuin tyypillinen toimintakamera. Sekä kameramoduuli että ydin ovat karkeasti golfpallon kokoisia (jos golfpallot olivat, kuutiot). Pienen koon ansiosta asennus on helppoa perinteisessä toimintakameran mielessä, mutta haluat selfie-tikun, joka pitää sormet vapaana objektiivista kameran kämmenlaitteen kuvaamiseksi.

Suoraohjaisiin säätimiin kuuluu virtapainike oikeassa yläkulmassa tallennuspainikkeen vieressä. Pienessä sivussa olevassa ovessa on USB-C-yhteys ja MicroSD-korttipaikka.

Loput tapahtuu kosketusnäytön kautta. Useimmat 360 kameraa ohittavat tämän ja luottavat sen sijaan älypuhelinliitäntään, joten näyttö on iso poikki – iso merkitys on tärkeä, koska näytön todellinen koko on vain noin tuumaa leveä. Se on yksi rajoitus modulaariselle suunnittelulle.

Kuvauksen ja toiston näytön säätimet ovat intuitiivisia, mutta niiden käyttäminen vaatii oikeiden eleiden tuntemuksen. Pyyhkäisemällä vasemmalle avaa kuvausasetukset, oikealle päin on toisto, ylhäältä avautuu lisäasetukset ja alhaalta pääsee eri kuvaustiloihin. Tämä ei eroa liikaa siitä, kuinka monta toimintakameraa toimii, joten sen tulisi olla ainakin tuttu asiakkaille, jotka ovat käyttäneet jotain GoProa.

Kosketusnäyttö voi olla myös hieman hieno. Kesti usein muutama pyyhkäisyyritys laskeutua haluamaasi tilaan sen sijaan, että jatkaisimme vierittämistä oikean ohi.

Insta360 One R on vedenpitävä noin 16 jalkaan asti ilman ylimääräistä koteloa. (Mukana toimitettu kehys ei tarjoa ylimääräistä vesisuojausta.) Testasimme kameran lumimyrskyssä – mukaan lukien heikotimme sen kelkasta lumikasan – eikä meillä ollut mitään ongelmia kosteuden pääsemiseksi sisälle.

Modulaarinen rakenne voi olla ainutlaatuinen, mutta One R oli silti yksinkertainen ja helppo käyttää. Eleiden säätimien yrittäminen muistaa vie jonkin aikaa, mutta ei enempää kuin minkään muun pienoiskameran. Tilapyörä vieritti jatkuvasti haluamamme vaihtoehdon ohi. Painikkeita on helppo painaa vahingossa, kun vaihdat modifikaatioita.

Silti ensimmäisenä laatuaan olevana modulaarisena toimintakamerana One R saa vaikuttavan määrän oikeassa.

Käyttäjäkokemus

Linssien vaihtaminen toimintakameralla on rehellisesti sanottuna melko hauskaa. Toisin kuin DSLR-kamera, et vaihda linssejä päästäksesi lähemmäksi tai kauemmaksi, vaan riippuu siitä, haluatko ympäröivän kuvan, eteenpäin suunnatun laajakulmakameran vai taaksepäin suunnatun laajakulmakameran. Insta360 sisältää myös mahdollisuuden säätää näkökulmaa digitaalisesti. Tämä tietysti rajaa videon, mutta ennen kuin heittää nuo pikselit pois, One R käyttää ylimääräistä hengitystilaa rajauksesta parantaakseen elektronista kuvanvakauttamista.

Kamerassa olevat säätimet tarjoavat tarpeeksi, että pääset pois luottamatta mobiilisovellukseen, ei siihen, että haluat ohittaa sen kokonaan. Kameran ohjaaminen sovelluksesta avaa pitkän luettelon vaihtoehdoista, mukaan lukien manuaalinen valotus ja RAW-valokuvat. Sovellus tarjoaa myös oppaita sekä kuvaamiseen että muokkaamiseen.

360-linssillä sovellus sallii myös seurannan – pidä kohdetta painettuna, ja 360-video säädetään siten, että henkilö tai esine on aina edessä ja keskellä. Tämä seuranta toimi hyvin ja pysyi ajan tasalla, vaikka valittu kasvot oli osittain peitetty, tosin lopettaa seurannan, jos se on estetty kokonaan näkymästä. 360 videota voidaan katsella myös kolmesta ensisijaisesta näkökulmasta: Erittäin leveä, leveä tai pieni planeetta (jossa koko näkökenttä on tiivistynyt ympyräksi, jonka avulla näyttää siltä, ​​että kävelet hyvin, pienellä planeetalla) .

Missä sovellus todella loistaa, on editointi. Se tuntui täydellisemmältä kuin yrityksen työpöytäohjelmisto, ja sillä oli enemmän vaihtoehtoja kuin useimmissa muissa mobiili video-sovelluksissa. Voit leikata leikkeet helposti ja lisätä suodattimia ja jopa ommella useita leikkeitä yhteen. Et löydä edistyneitä muokkaussäätimiä, mutta satunnaiseen käyttöön se tekee työn.

FlashCut on sovelluksen Stories-osiossa oleva vaihtoehto, joka käyttää AI-muotoa useiden leikkeiden muuttamiseksi nopeasti muokattuun videoon. Teemasta alkaen valitset muutaman leikkeen – näet haluamasi katsomalla etukameran, takakameran, eteenpäin suuntautuvan liikkeen tai kasvojen kuvakkeita. Sovellus kokoaa ne sitten musiikkiin ja erilaisiin erikoistehosteisiin.

Itse asiassa sovellus on liian tehokas vaihdettavalle, ikuisesti loppumassa olevalle  iPhone 7: lleni . Se toimi saumattomasti uusimmalla iPadilla, mutta vanhempien laitteiden omistajien on odotettava hidasta suorituskykyä ja suurta tilaa (ne 5.7K 360-tiedostot eivät ole pieniä).

Jos sovellus tai mini-kosketusnäyttö eivät riitä, ääniohjaus sisältyy myös äänityksen aloittamiseen tai lopettamiseen ja tärkeiden hetkien merkitsemiseen.

Vaikka One R on sekä hauska että intuitiivinen käyttää, törmäsin muutaman virheen yli. Kun toistin yhden ensimmäisistä kuvaamistani videoista, video mykkä. HDR-valokuva sai kameran jäätymään. En voinut saada virheitä toistumaan, mutta kokemus ei ollut täysin saumaton.

Kuvanlaatu ja lisäominaisuudet

4K: n laajakulmamoduuli napsauttaa valokuvat f / 2,8-objektiivista karkeasti 12 megapikselin tunnistimella. Videot voivat olla täydet anturit 4 × 3 (4000 x 3000) nopeudella 30 kuvaa sekunnissa tai Ultra HD (3840 x 2160) nopeudella 60 kuvaa sekunnissa. HD-videota on saatavana jopa 200 kuvaa sekunnissa hidastettuna.

360-modi käyttää hiukan kirkkaampaa f / 2.0-objektiivia. Stillkuvien koko on 18,4 megapikseliä, kun taas videoiden leveys on 5 760 pikseliä. Muista kuitenkin, että nämä pikselit jakautuvat koko 360 asteen 360 asteen näkökenttään sen sijaan, että kaikki olisivat ruudulla kerralla, joten todellinen resoluutio on paljon pienempi.

Molempien modien video vastasi kategorioihin kohdistuvia odotuksia, yksityiskohtaisesti ja väriltään hyvin. Autosta vasemmalle, valotus oli yleensä hyvä, raiteilla tarpeeksi, jotta vain joskus tarvitset pieniä säätöjä postissa.

360-moduulissa kameralla oli omituisia ompeleita kohteisiin, jotka olivat liian lähellä, hämärtää yksityiskohtia, luoda äkillisen siirtymisen tai jopa aiheuttaa värin vuotavan pistoviivan. Ompeleminen esineille, jotka ovat jalkaa tai enemmän, näytti kuitenkin hyvältä.

Vakautus molemmilta moduuleilta on erinomaista. Koska 360-modifikaatio voi vakiintua ilman leikkaamista, se on melkein yhtä vakaa kuin jalusta. Laajakulmainen mod ei ole aivan yhtä tasainen, mutta on silti vaikuttava verrattuna muihin toimintakameroihin. Annoin 7-vuotiaani käyttää kameraa kypärätelineessä ja tulokset olivat yllättävän sileitä.

Stillkuvat olivat yhdenmukaisia ​​sen kanssa, mitä odotimme toimintakameralta ja 360-luokalta. Laajakulmaobjektiivi aiheuttaa jonkin verran piipun vääristymiä, mutta siellä on hieno laajakuva. Colour Plus -sovelluksen ottaminen käyttöön sovelluksessa tosiasiassa luo hienoja kirkkaita värejä ja lisää varjoja, mutta jopa ilman sitä, meille vaikuttivat kirkkaan sininen taivas ja värikkäät yksityiskohdat. HDR-  tila lisää myös varjoja hiukan, mutta vie kauemmin eikä toimi liikkuvilla kohteilla.

One R: n verkkosivuilla näkyy tähtisaikainen aikakatkaisu, mutta päädyimme juuri rakeiseen sotkuun, joka yritti kuvata tähtiä kameran Night Shot -tilassa. Mikä ei ole yllättävää, koska se on toimintakamera, mutta on huono mainonta.

Insta360 One R tuo kuitenkin yrityksen ominaisuudet useiden kamerasukupolvien yhdeksi, mukaan lukien pitkä luettelo erikoisominaisuuksista. R tulee olemaan yksi niistä kameroista, joita sinun on todella tutkittava ja pohdittava oppaita – rakennettu suoraan sovellukseen – tai löydät uuden ominaisuuden, jota et tiennyt, että sinulla oli vuosi sitten.

360-modi voi tehdä selfie-tikun näyttämättömäksi tai sieppata luodin aikavaikutuksia. Hyperkesto ja hidas liike on integroitu sekä HDR-, Night Shot -tilaan että yhden kosketusvärin valintaan Color Plus -sovelluksella. R on yhteensopiva jopa Apple Watch -sovelluksen kanssa kauko-ohjausta varten. Lisävarusteet mahdollistavat myös lisäämisen mikrofoniin, ampumisen “näkymättömästä” droonista, sukeltamisen syvemmälle vedenalaan tai akun käyttöiän pidentämisen.

Huhtikuussa odotettavissa oleva muuntaja antaa kameran kuvata 3D-kuvaa. Suoratoisto on myös lueteltu ”tulossa pian”.

Otamme

Useimmissa 360 kameroissa on lyhytaikainen viileä tekijä, mutta Insta360 One R saattaa vihdoin kyetä jatkamaan tuon viileän tekijän kameran käyttöikään. Kun kohtaus ei ole mielenkiintoinen kaikista näkökulmista, vaihda vain modi toimintakameraan, joka ei uhraa tarkkuutta suurilla satoilla. Ja vaikka edes modien vaihtaminen ei enää tunnu uudelta, kamera itse ja sovellus on täynnä tarpeeksi kuvaus- ja muokkaustiloja, jotka lisäävät luovuutta kuukausien ajan.

Insta360 One R tekee kaiken kaikesta, jolla toimintakamera tai 360-kamera pystyy toimimaan hyvin – ja sitten joissainkin. Video ei ole vain kiinteä, mutta myös pari on erinomaista vakautta. Insta360 One R ei ole täydellinen, sillä siinä on muutama pieni virhe ja jäätyminen sekä pienen anturin rajoitukset. Insta360 julkaisi testauksen aikana ainakin kaksi firmware-päivitystä, joten nuo ongelmat ovat toivottavasti lyhytaikaisia. Mutta modulaarinen muotoilu, videon laatu ja lisäominaisuudet – puhumattakaan kilpailukykyisestä 480 dollarin hinnasta molemmille kameramodille – kannattaa sietää muutama pieni viritys.

Onko olemassa parempi vaihtoehto?

Vain jos haluat ostaa kaksi kameraa. Insta360 One R Twin Edition on pohjimmiltaan kaksi kameraa yhdessä kahdella modilla. Rylo pystyy uudelleenkehittämään  ja helppokäyttöinen sovellus tekevät siitä lähimmän kilpailijan, mutta 360-videosta leikkaaminen ja kameramodien vaihtaminen eivät ole samoja. Pieni näyttö antaa GoPro Hero8: lle reunan, mutta taas vain, jos haluat vain toimintakameran ilman 360-ominaisuuksia.

Kauanko se tulee kestämään?

Insta360 One selvisi hengittäessään lumipankeihin ilman mitään ongelmia. Mutta modulaarisena kamerana on enemmän yhteyksiä ja asioita, jotka mahdollisesti rikkoutuvat. Modulaarikameroilla ei ole tarpeeksi historiaa sen selvittämiseksi, onko tilanne vai ei. Mutta ainakin modien kanssa, sinun ei tarvitse välttämättä korvata koko asiaa, jos yksi komponentti rikkoutuu.

Pitäisikö ostaa sen?

Jos et pysty päättämään toimintakameran ja 360-kameran välillä tai vaikka etsit vain 360-kameraa, osta Insta360 One R. Videot ovat mahtavia, monipuolisuus on lyömätön, sovellus laaja – ja se on yksinkertaisesti räjähdys ampua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *