Microsoft Surface Book 3-arvostelu

Microsoft Surface Book 3-arvostelu

Pintaviivaa ei ole koskaan tiedossa vallasta. Ne ovat laitteita, joita pyydetään pitämään, pelaamaan ja kiinnittämään. Suorituskyky ei ole heikkous, mutta useimpien pintalaitteiden suunnittelussa se on toinen.

Se on ollut pintakirjan ongelma. Se on yksi Surface-tuote, jonka Microsoft usein toteaa olevan ”tehokeskuksen suorituskyky” – etenkin suuressa 15-tuumaisessa mallissa.

Uusin versio, Surface Book 3, kaksinkertaistaa tämän suorituslupauksen paremmalla grafiikalla Nvidia GTX 1660 Ti: n ja päivitettyjen Intel-prosessorien kautta. Mutta älä mene lankaan – Surface Book 3: lla ei vieläkään ole todellisen työaseman kannettavan tietokoneen sydäntä. Pidättääkö se sitä?

Esitys

Suorituskyky on ainoa merkittävä muutos uudessa Pintakirjassa, joten aloitetaan siitä. Surface Book 3 siirtää prosessorinsa ja GPU: n viimeisimmäksi Inteliksi ja Nvidia piiksi. Tässä tapauksessa kyse on kymmenennen sukupolven Intel Core Ice Lake -prosessoreista ja Nvidia GTX 1660 Ti: stä. Arvosteluyksikössäni oli Core i7, 16 Gt RAM-muistia ja 1 Tt SSD.

Yksinkertainen suorittimen suorituskyky ei ole vaikuttava niin suurelle laitteelle. Tähän on yksi ensisijainen syy: Se käyttää samaa 15 watin sirua, joka esiintyy pienissä kannettavissa tietokoneissa, kuten  Dell XPS 13 , Surface Laptop 3 ja HP ​​Specter x360 13. Tämä on tärkeää. Paitsi, että vähemmän virtaa kuin useimpien 15-tuumaisten kannettavien tietokoneiden suorittimissa, siinä on myös vain neljä prosessorisydämet työskennellä. Dell XPS 15,  ThinkPad X1 Extreme ja  16-tuumainen MacBook Pro sisältävät  kaikki kahdeksan ydintä.

Ydinlaskelmien erolla on valtava ero suorituskyvyssä. Lisää neljä ydintä kannettavalla tietokoneella,  kuten Dell XPS 15 , ja näet Cinebench R20: n moniytimisen testissä 53% paremman tuloksen kuin Surface Book 3.

15-tuumaisella Surface Book 3 -sovelluksella on ässä ylöspäin. Grafiikkaa.

Ei ole niin, että Microsoft hidastaa tahallisesti suorituskykyä. Pintakirjassa 3 on oltava suurin osa sen komponenteista – prosessori, muisti ja muut – tablettiosassaan. Se kaikki istuu näytön takana, kuten iPad tai Surface Pro. Niin paljon kuin haluan Microsoftin loistavan jonkin verran teknistä taikuutta ja nakata 45 watin prosessorissa, tähän suunnitteluun liittyy rajoituksia.

Mutta 15-tuumaisella Surface Book 3: lla on ässä hihassaan: Grafiikka. Se käyttää nyt Nvidia GTX 1660 Ti: tä, ja se tulee kaikkiin kokoonpanoihin. Ja kuten näemme, Surface Book 3 pystyy käyttämään näitä grafiikoita tavalla, jota muut kannettavat tietokoneet eivät pysty.

Latasin 2 minuutin 4K-videoprojektin Adobe Premiere -sovellukseen ja aloitin leikkeen tuottamisen ProRes 422: lle. Yllätyksekseni Surface Book 3 suoritti tehtävän vain 5 minuutissa ja 25 sekunnissa. Se on  todella  nopeaa. Vaikka XPS 15: llä oli neljä ydintä, se ylitti sen vain 30 sekunnilla samassa renderointitestissä. MacBook Pron tai Razer Bladen kaltaiset vaihtoehdot eivät ole edes lähellä tätä nopeaa.

Surface Book 3 pystyy maksimoimaan CPU: n ja GPU: n kuormituksen 100-prosenttisesti monissa kohdissa koko renderöintiajan. Järjestelmä pystyy poistamaan prosessorin ylimääräisen rasituksen näytönohjaimelle. Tämä ei ole mahdollista tavallisessa kannettavassa tietokoneessa, jossa nämä kuumat komponentit on pakattu samaan runkoon. Pintakirjassa 3 näytönohjain sijaitsee tukiasemassa, CPU ja muut komponentit näytön takana.

Ironista, eikö niin? Samasta syystä, että Surface Book 3 on prosessorin katettu, on myös se, mikä antaa näytönohjaimelle niin paljon tilaa hengittää. Ainoa saalis (ja se on iso) on tosiasia, että tämä koskee vain ohjelmistoja, jotka pystyvät käyttämään GPU: ta. Vaativat ohjelmistot, jotka eivät voi käyttää GPU: ta, eivät hyöty sen tarjoamasta lisäyksestä.

Tietysti tehokkaalla näytönohjaimella on myös muita käyttötarkoituksia. Vaikka Surface Book 3 on kaikkea muuta kuin pelikannettava tietokone, se yllätti minut pelaamishaavillaan.

Se lisää 33%: n 3DMark Time Spy -testissä verrattuna  GTX 1060: ta käyttävään Surface Book 2: een . Vaikka XPS 15: n kaltaisessa kannettavassa tietokoneessa on paljon tehokkaampi suoritin, GTX 1660 Ti auttaa Surface Book 3: ta olemaan parempi peli laptop. Battlefield V  pelasi tarkkuudella 1080p ja grafiikalla Ultralla,  60 kuvaa sekunnissa. Siitä ei ole paljon hyötyä, koska Surface Book 3: n näyttö virkistyy 60 Hz: n taajuudella.

Surface Book 3 oli erityisen vaikuttava  Assassin’s Creed Odyssey -pelissä, kovassa pelissä, joka haastaa jopa tehokkaat pelitietokoneet. Vaikka peliä ei ollut melkein toistettavissa XPS 15: llä, Surface Book 3 pystyy käsittelemään sitä jopa erittäin korkeilla asetuksilla keskimäärin 48 kuvaa sekunnissa. Microsoft jopa korjasi akkuongelman,  joka esti Surface Book 2  : n pitämästä lataustaan ​​pelaamisen aikana.

Kaikki sovellukset eivät ole valmiita käyttämään GPU: ta tällä tavalla. Sinulla ei ole samaa onnea Lightroomissa, ja jopa videokoodausohjelmat, kuten Handbrake, rajoittuvat prosessoriin. Pintakirja 3 on näissä tilanteissa tuskallisen hidas. Jopa pienemmät kannettavat tietokoneet, kuten Dell XPS 13 ja  MacBook Pro 13-tuuma,  voittavat sen videokoodauksessa parempien lämpölaitteiden tai suuremman tehon suorittimien ansiosta.

Joten kyllä, Surface Book 3  voi  olla tehokas kannettava tietokone kyseisestä tehtävästä riippuen. Se on yllättävän suorituskykyinen videonmuokkauslaite ja jopa kunnollinen pelikannettava, kun tarvitset sitä.

Pintakirja 3 tabletina

Surface Book 3 on edelleen seikkailunhaluinen muotoilu, jopa Microsoftille.

Se on  2-in-1, kuten Surface Pro , paitsi että näyttö kiinnittyy suoraan jalustan ”dynaamiseen tukipalkkiin”. Hämmästyttävän tiukalla liitoksella tablettiosa kytkeytyy pohjaan muodostaen kannettavan tietokoneen käyttökokemuksen hyvin harvoin kompromissein.

Toimintonäppäimen painalluksella tabletti vetää pois suhteellisen helposti. Voit jopa kiinnittää tabletin takaisin taaksepäin, jotta sitä voidaan käyttää esityksiin tai videoiden katsomiseen. Se on intuitiivinen vaihtoehto näytönjakojen tai magneettien käyttämiseen näytön pitämiseen.

Uusi Surface Book 3 toimii aivan kuin alkuperäinen neljä vuotta sitten.

Kaipaan kuitenkin tabletin takaisinostoa. Käytän usein keittiössä tabletteja ruoanlaiton tai siivouksen aikana, joihin Surface Pro tai iPad ovat molemmat hyviä. Pintakirjaa 3 ei voida tukea tukematta kiinnittämällä sitä takaisin suureen alustaan. Säädettävän näytötelineen puute tekee myös kirjoittamisesta tablet-laitteelle hieman kömpelöä. Se on mukavin kiinnittää alustaan ​​taaksepäin näppäimistön avulla.

IPad Pron ja Magic-näppäimistön aikakaudella   Surface Book 3: n ratkaisu ei ole ainoa peli kaupungissa. Huolimatta siitä, että Microsoft korostaa tuotteidensa kokeellista suunnittelua, uusi Surface Book 3 toimii aivan kuin alkuperäinen neljä vuotta sitten.

Ohjelmisto tuntuu myös jäätyneeltä ajallaan. Windows 10: stä puuttuu edelleen vankka, kosketusvalmis sovellusekosysteemi ja merkityksellinen eletuki, jotta tablet-tila tuntuisi kaikkea muuta kuin täydentävää. Se on täällä anteeksiannettavaa kuin Surface Prossa, mutta sataa vaikuttavan tablettilaitteiston paraatille.

Itse tabletti painaa vain 1,8 kiloa, mikä on vähän raskaampi kuin 1,4 kiloisen iPad Pro (12,9 tuuma). Surface Book 3: n kokonaispaino on mojova 4,2 paunaa, mutta koonsa kannalta tabletti tuntuu huomattavasti kevyeltä.

Se on tarpeeksi helppo pitää yhdessä kädessä kuten leikepöytä ja käyttää pintakynällä tai vierittää verkkoa lepäätenään sohvalla. Valitettavasti kynää ei toimiteta mukana, eikä sitä toimitettu tarkistusyksikköni mukana.

Akun kestoaika on tablet-tilan suurin ongelma. Vain osa akusta on saatavana tablettitilassa, koska akku on jaettu tabletti- ja näppäimistötelakoiden välillä. Voit odottaa vain muutaman tunnin akun kestää pelkästään tabletista – tarpeeksi kauan elokuvan katselemiseen sängyssä, mutta ei paljon muuta.

The Surface Book 3 kannettavana tietokoneena

Surface Book 3: n lisäksi Surface Book 3 on tarkoitettu ensisijaisesti kannettavaan tietokoneeseen.

Sen tyly sarana ei ole liian havaittavissa kannettavan tietokoneen ollessa auki, mutta se tekee laitteesta paksumman. Paksimmassa pisteessä se on 0,90 tuumaa. Se on kova puristus monissa reputissa. Se on muuten tukeva, poikkeuksellisen hyvin rakennettu kannettava tietokone. Pidä sen koko mielessä ennen ostamista.

Kuten kaikki Surface-tuotteet, myös Surface Book 3: lla on huippuluokan näppäimistö ja kosketuslevy. Koska näppäinlukot sijaitsevat näppäimistökannen yläpuolella, se on erittäin tuntuva näppäimistö, joka toistaa ulkoista näppäimistöä enemmän kuin useimmat kannettavat näppäimistöt. Jos unohdat napsautuksen tunteen nykyaikaisissa kannettavissa tietokoneissa, rakastat kirjoittamista Surface Book 3: lle.

Ellet ole ammattimainen valokuvaeditori, nautit perusteellisesti tästä suuresta, terävästä näytöstä.

Sama koskee lasista kosketuslevyä, jossa on hiljainen napsautusmekanismi ja tarkka seuranta. Kosketuslevy on tarpeeksi suuri, vaikka haluaisin sen laajentuvan. MacBook Pro 16: lla on suurempi ohjauslevy, ja jopa uusi Dell XPS 15 on laajentanut kokoa käyttääkseen millimetriä vapaata tilaa. Ei ole mitään syytä, miksi Pintakirja 3 ei voisi olla suurempi.

Kaiuttimet eivät sijaitse kannettavan tietokoneen pohjassa, vaan itse tablet-laitteessa. Tämä mahdollistaa hyvän sijoituksen, kun ne osoittavat suoraan korviasi kohti. He eivät kuitenkaan ole maailman äänekkääimpiä tai nopeimpia puhujia elokuvien katseluun.

Et todellakaan valita erittäin terävästä 3 240 x 2160 näytöstä. Se on kaunis, kontrastinen näyttö, ja niin kauan kuin pysyt sRGB-väritilassa, se on jopa väritarkka. Se ei ole tarpeeksi kirkas kilpailemaan MacBook Pron kanssa, eikä värivalikoima ole tarpeeksi leveä. Kaikesta muustakin kuin ammattimaisesta valokuvien muokkaamisesta voit kuitenkin nauttia perusteellisesti tästä suuresta, terävästä näytöstä.

Koska alusta ei ole muuttunut neljän vuoden aikana, Surface Book 3 tarttuu vanhempiin porttijoukkoihin: Kaksi USB-A: ta, täysikokoinen SD-korttipaikka, Surface Connect -telakointiasema virran saamiseksi ja  USB-C-portti . Thunderbolt 3: n  puute  on räikeä laiminlyönti. Microsoft välttää edelleen suuritehoista, erittäin nopeaa satamatekniikkaa, jota lähes kaikki kilpailijat käyttävät. Kun Dell siirtyy neljään Thunderbolt 3 -porttiin XPS 15: llä ja XPS 17: llä, Surface Book 3: n vaihtoehdot ovat hiukan vanhanaikaisia.

Akun kesto on tärkeä tekijä kannettavan tietokoneen kokemuksessa, ja Surface Book 2 oli ennätysasettaja. Kahden paristonsa ansiosta – yksi näytön takana ja toinen pohjassa – se kesti 20 tuntia paikallisessa videotoistossa. Surface Book 3: lla on edelleen mahtava 82 wattituntia mehua, ja sen akun käyttöikä on kuitenkin vähentynyt huomattavasti, yli 50%, joissain testeissä.

Paikallisessa videotoistossa se kestää 13 tuntia ja 42 minuuttia, kun se on lähempänä 8,5 tuntia maltillisemmassa Web-selauksessa. Se kestää minut läpi arkipäivän, mutta valtava alennus on melko pettymys. Epäilen, että laiteohjelmistopäivitys voi ratkaista ongelman, mutta Microsoft ei ole vielä vastannut selityksellä.

Viimeiseksi, Surface Book 3: n hintaa ei voida jättää huomiotta. 15-tuumainen malli alkaa mojovalta 2400 dollarilla, vaikka sen mukana tulee vain 256 Gt: n SSD-tallennustila. Jopa kallis 16-tuumainen MacBook Pro alkaa kaksinkertaisella tallennustilalla samalla hinnalla. Kun olet kalliimpi kuin brändi, jota useimmat ovat jo arvostelleet ylihinnoitelluksi, olet pulassa.

Ainoa tapa lisätä lisää tallennustilaa Surface Book 3: een on kuluttaa ylimääräistä 400 dollaria, mikä säästää myös 32 Gt RAM-muistia. Rajoitetut kokoonpanot vaikeuttavat Surface Book 3: n mukauttamista tarkalleen miten haluat.

Otamme

Microsoft Surface Book 3  pysyy kapealla kannettava, etenkin sen 15-tuumainen muodossa. Hinta on hullu, ja keskinkertainen prosessori rajoittaa työtä, jolla se ylpeilee. Vaikuttava grafiikkasuoritus tekee Surface Book 3: sta kuitenkin vankan videoeditointi- ja pelikoneen. Ainutlaatuinen muotoilu on kuitenkin ensisijainen vetäjänä,

Onko olemassa vaihtoehtoja?

Lähimpänä vaihtoehtona Surface Book 3: lle ovat muut Surface-tuotteet, kuten Surface Pro 7, Surface Pro X tai Surface Laptop 3. Surface Laptop 3 on ainoa, joka tulee myös tässä koossa, vaikka se ei tarjoa erillistä grafiikkavaihtoehto.

Jos voit luopua tablettikokemuksesta, Dell XPS 15 ja 16-tuumainen MacBook Pro tarjoavat paremman suorittimen suorituskyvyn. XPS on myös paljon halvempi.

Kauanko se tulee kestämään?

Pintakirja 3: n pitäisi kestää sinulle enemmän kuin muutama vuosi. Ainutlaatuisen suunnittelunsa vuoksi et voi päivittää muistia tai tallennustilaa yksin. Surface Book 3: lla on 60 päivän palautuskäytäntö ja vuoden tekninen tuki myymälässä, kunhan asut lähellä Microsoft-kauppaa. Takuu on vakiona rajoitettu yhden vuoden sopimus.

Pitäisikö ostaa sen?

Joo. Joidenkin voimakkaiden grafiikoiden ansiosta Surface Book 3 on ylivoimaisesti kaikkien aikojen tehokkain Surface-laite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *