Samsung Galaxy A51 arvostelu

Samsung Galaxy A51 arvostelu

Samsung Galaxy A51 arvostelu

Lippulaivapuhelimet ovat kalliimpia. Vaikka oli aika, jolloin saat parhaat puolet 600–700 dollaria, näinä päivinä joudut hankkimaan vähintään 900 dollaria. Lopputulos? Keskitaajuuspuhelimien on myös parannettava – ja siinä Samsung Galaxy A51 tulee.

Laite on jatko viime vuoden  Samsung Galaxy A50: lle . Se tarjoaa modernin suunnittelun ja muutamia huippuluokan ominaisuuksia, uhraamalla esimerkiksi huipputehoa ja muutamaa kameraominaisuutta. Mutta hintaan 400 dollaria, puhelimella on paljon kilpailua. Ja se on vakava kilpailu – kuten uusi  iPhone SE , jota monet pitävät tällä hetkellä parhaana puhelimena alle 400 dollarilla.

Onko Samsung Galaxy A51 hyvä vaihtoehto? Katsotaanpa lähemmin.

Design

Galaxy A -sarjassa on jo pitkään ollut kyse premium-ominaisuuksien tarjoamisesta vajaalla virralla ja halvalla paketilla – ja nämä premium-ominaisuudet sisältävät yleensä modernin suunnittelun. Tämä pitää paikkansa totta, ja se on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla puhelin on parempi kuin iPhone SE, jolla on ikääntyvä muotoilu iPhone 8: n kanssa.

Puhelimen etuosasta saat reunasta reunaan näytön, jonka keskelle on tehty reikäreikä edessä olevalle kameralle. Moderni muotoilu jatkuu taaksepäin, suorakulmainen kamera kohoaa vasemmassa yläkulmassa – samanlainen kuin Galaxy S20 -sarjassa. Kameran kohouma ei ulkone lainkaan puhelimen takaa, mikä auttaa varmistamaan, että se ei heiluta liikaa pöydällä. Se on hieno kosketus, ja toivon, että valmistajat jatkavat siirtymistään kohti jälleen värikameroita.

Vasemmalla puolella on SIM-tarjotin, oikealla puolella virtapainike ja äänenvoimakkuuden säädin. Pohjassa on USB-C-portti ja kyllä, kuulokeliitäntä – mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon audiofiilille.

Näyttö reunasta reunaan varmistaa, että puhelin tuntuu mukavalta kädessä ja että se on helppo taskuittaa. Vaikka täällä on melko suuri 6,5-tuumainen näyttö – 6,24 x 2,90 x 0,31 tuumaa – useimmat ihmiset eivät löydä sitä liian suureksi päivittäiseen käyttöön. Toki, se on suurempi kuin  iPhone SE , mutta samalla iPhone SE on varustettu vain 4,7-tuumaisella näytöllä. Se on myös suurempi kuin  Google Pixel 3a  – mutta jälleen kerran, Pixel 3a säilyttää päivätyn mallin, jolla on iso otsa ja leuka.

Toki, se ei ole yhtä palkkio kuin 1 000 dollarin +  Galaxy S20 -sarja , ja tämän puhelimen takaosa on muovia lasin sijaan, mutta siinä on paljon samoja sisustuselementtejä, ja muovista huolimatta se ei välttämättä tunnu halvalla. Se on saatavana muutamana värinä, mukaan lukien hopea, musta ja sininen, ja vaikka ne kaikki näyttävätkin hienoilta, pidän erityisen värikkästä sinisestä mallista.

Näyttö

Kuten mainittiin, Samsung Galaxy A51: n näyttö on 6,5 tuumaa, ja sen laatu on tämän hintaluokan puhelimen keskimääräistä parempi. Täällä on enemmän kuin tarpeeksi näyttöä useimmille, ja vain innokkaimmissa pikselin peepers -peleissä on ongelma sen kanssa.

Näytön resoluutio on 1 080 x 2 400, mutta ehkä tärkeämpää on, että se on AMOLED-näyttö – joka mahdollistaa syvän mustan tason ja kirkkaat värit. Tämä asettaa puhelimen eteenpäin iPhone SE: n edelle, kun otetaan huomioon Applen haluttomuus ottaa käyttöön OLED-tekniikkaa kaikkea muuta kuin sen kalleimpia ja viimeisimpiä malleja. Se antaa laitteelle myös jalan ylöspäin  Moto G -kynään , joka vastaa resoluutiota, mutta siinä on LCD-tekniikka.

On hienoa nähdä paremman näyttötekniikan vuoto halvempiin puhelimiin. Tulevan vuoden tai kahden aikana meidän pitäisi alkaa nähdä halvempia puhelimia, joiden resoluutio on myös 1 440p – mutta kokemukseni mukaan AMOLED-näytöllä on enemmän eroa kuin suuremmalla resoluutiolla.

Näytön alla on optinen sormenjälkitunnistin. Anturi toimii hyvin, ja tunnisti tulosteeni suurimman osan ajasta. Se oli vähän hidasta, ja siitä voi tulla ärsyttävää, mutta se on harvoin todellinen ärsytys.

Esitys

Galaxy A51: n kokonaissuunnittelu voi olla samanlainen kuin kalliimpien puhelimien, mutta suorituskyky on yksi kompromisseista. Ja valitettavasti se on täällä suhteellisen suuri.

Kotelon alla saat Samsung Exynos 9611 -prosessorin, johon on liitetty joko 4 Gt, 6 Gt tai 8 Gt RAM-muistia, valitsemastasi mallista riippuen. Tarkastelen 4 Gt: n mallia.

Se on vähän räjähtävää, että Samsung ei sisällynyt tehokkaampaa piirisarjaa. Vaikka Exynos 9611 -tuotetta markkinoidaan uudena siruna, se on todella vain kierrätetty Exynos 9610, joka mahdollistaa 48 megapikselin pääkamera-anturin. Exynos 9610 esiteltiin viime vuoden Galaxy A50: ssä, ja tuolloin se oli jo hiukan alijännitteinen. Maailmassa, jossa on A13-varustettu iPhone SE ja jopa Snapdragon 670 -varustettu  Google Pixel 3a , Galaxy A51 on suorastaan ​​hidas.

Se tarkoittaa päivittäistä käyttöä. Puhelin ohitti usein lyönnin tai kaksi perustehtäviä suoritettaessa, ja animaatiot eivät olleet yhtä sujuvia kuin ne olisivat voineet olla seurauksena. Mobiilipelaaminen tarjosi samanlaisia ​​tuloksia, pudotettuina kehyksiä ja hitaasti latausaikoja säännöllisesti.

Vertailuarvot vahvistavat puutteellisen suorituskyvyn.

GeekBench 5:  315 yhden ytimen, 1 281 moniytiminen

Samsungille on valitettavaa, että Apple lanseerasi iPhone SE: n, joka ehdottomasti hallitsee Galaxy A51: ää vertailuindekseissä ja päivittäisessä käytössä. Tosiasia, että käyttäjät alkavat odottaa parempia suorituskykyä huonompilaatuisista puhelimista, eikä Galaxy A51 toimita.

Ohjelmisto

Samsungin yksi käyttöliittymä on parantunut vuosien varrella, ja se on liigat parempia kuin TouchWizin ja Samsung Experiencen vanhat päivät – mutta se on edelleen melko kaukana Android-varastosta. Jos etsit varastokokemusta, kannattaa tarkistaa sen sijaan Pixel 3a.

Toisin sanoen, yhdellä käyttöliittymällä on oma esteettisyys, ja jotkut pitävät siitä. Pidän henkilökohtaisesti puhtaampaa Android-laitteen ulkonäköä ja tunnetta, mutta onneksi Samsung ei harhaudu liian kauas bloatware-alueelle, kuten LG UX.

Tässä puhelimessa saat toisen käyttöliittymän,  yhden käyttöliittymän 2.0 , toiston , joka asetetaan Android 10: n päälle. Se näyttää hyvältä ja on helppo tottua, jos olet peräisin eri valmistajalta.

Kuten muissa Samsung-puhelimissa, Galaxy A51 ei todennäköisesti saa nopeita ohjelmistopäivityksiä. Lippulaiva Galaxy S -sarja on tarpeeksi hidas päivitysten saamiseksi, ja se on Samsungin ensisijainen tavoite. Saat todennäköisesti päivityksen tai kaksi A51: lle, mutta älä odota niiden olevan oikea-aikaisia. Sinun on käsiteltävä Bixbyä Galaxy A51: llä, koska Bixby-pikakuvakkeen uudelle avustajalle ei ole omaperäistä tapaa.

Kameran laatu

Lippulaivapuhelimet työntävät rajoja siihen, minkä ajattelimme voivan päästä älypuhelimen kameraan, enimmäkseen koneoppimisen ja useiden linssien käytön ansiosta. Samsung Galaxy A51 hyppää monilinssijunaan myös nelilinssikameralla. Saat 48 megapikselin pääanturin, 12 megapikselin ultralaajuisen anturin, 5 megapikselin makrotunnistimen ja 5 megapikselin syvyysanturin.

Tietysti anturien ja megapikselien määrä ei lopulta sanele valokuvien laatua, mutta oikeassa tilanteessa valokuvat ovat aika hyviä. Puhelimessa on jonkin verran kilpailua kameraosastolla. IPhone SE hyödyntää Applen A13-prosessoria paremman kuvankäsittelyn ja lopulta hyvien valokuvien suhteen, kun taas Google Pixel 3a: lla on samanlaatuiset kuvat, joista Pixel-sarja on tullut tunnetuksi, mikä asettaa Pixel-sarjan kameralaatuisen pakkauksen etupuolelle.

Mitä A51: ään tulee, 48 megapikselin pääanturilla, ja hyvin valaistuissa ympäristöissä valokuvat näyttävät hyvältä. Saat paljon yksityiskohtia, ja vaikka valokuvat eivät ole niin syviä kuin iPhone 11 Prolla  ja  Pixel 4: llä otetut  , ne ovat silti eloisia. Tässäkin erittäin laaja objektiivi on iso asia – se tekee paljon parempia maisemakuvia ja yleensä monipuolisemman kamerakokemuksen.

Päästä eroon kuitenkin hyvästä valaistuksesta ja et ole onnekas. Galaxy A51 ei vain voi kilpailla Applen ja Googlen koneoppimiskyvyn kanssa. Google Pixel 3a ottaa silti erinomaisia ​​valokuvia hämärässä, vaikka täältä puuttuu myös iPhone SE.

Täällä on myös makro-objektiivi, mutta sillä ei ole omaa automaattitarkennusta. Voit saavuttaa hyviä tuloksia jollakin työllä, mutta se näyttää ominaisuudelta, jota useimmat ihmiset eivät käytä.

Akun kesto

Heikomman suorituskyvyn piirisarjojen ja alhaisemman resoluution näyttöjen vaihto on yleensä pidempi akun käyttöikä. Yhdistettynä siihen, että Galaxy A51: ssä on jo 4000 mAh: n akku, saat yli päivän jopa suhteellisen raskaan käytön. Pyysin helposti läpi myös osan seuraavasta päivästä, ja uskon, että useimmilla ihmisillä on samanlainen kokemus.

Toisin kuin joissakin muissa tämän hintaluokan puhelimissa, Samsung  Galaxy A51  ei tarjoa langatonta latausta. Siinä on 15 watin nopea lataus, mikä on hitaasti kyseiselle tekniikalle.

Hinta, saatavuus ja takuu

Samsung Galaxy A51 maksaa 400 dollaria, joka, kuten mainittiin, asettaa sen samaan hintaluokkaan kuin iPhone SE, Google Pixel 3a ja Motorola Moto G Stylus. Laite on saatavana Samsung-verkkosivustolta, samoin kuin Verizon ja Sprint. Verizon tarjoaa todella puhelimen 10 dollaria kuukaudessa 24 kuukauden ajan, jolloin kokonaismäärä laskee vain 240 dollariin.

Puhelimen takuu on melko tavallinen yhden vuoden sopimus valmistajan virheille – joten älä odota palauttavan puhelinta, jos pudotat sen ja näyttö halkeilee.

Otamme

Samsung Galaxy A51 on vankka puhelin, mutta se kestää vielä jonkin verran kovaa kilpailua. Se ei kuitenkaan tee tästä huonoa vaihtoehtoa. Upea näyttö, moderni muotoilu ja kunnollinen kameran suorituskyky oikeissa olosuhteissa, Galaxy A51: llä on paljon tarjottavaa.

On syytä huomata, että vaikka Galaxy A51: n virallinen MSRP on 399 dollaria, sitä voi löytää vähemmän verkkokaupoista. Siitä tulee houkuttelevampi vaihtoehto, jos voit noutaa sen alle 300 dollarilla, mikä on joskus mahdollista.

Onko olemassa vaihtoehtoja?

Galaxy A51: llä voi olla paljon tarjottavaa, mutta toiset tarjoavat enemmän. Jos haluat siirtyä iOS: ään, iPhone SE tarjoaa paljon paremman suorituskyvyn. Se on paras vaihtoehto useimmille. Jos haluat pysyä Android-ekosysteemissä, suosittelen menemään Pixel 3a: een tai vielä parempaan, odottamaan Pixel 4a: ta.

Kauanko se tulee kestämään?

Galaxy A51: n pitäisi kestää kaksi vuotta, mutta se todennäköisesti tuntuu hitaalta loppuvuodesta. Sillä ei ole virallista IP-luokitusta, joten jos pudotat sen veteen, saatat olla onnekas. Muovisen taustan ansiosta, jos pudotat sen oikeassa kulmassa, sen pitäisi säilyä – pudota se näytölle ja saatat saada halkeamia, kuten totta kaikissa nykyaikaisissa älypuhelimissa.

Pitäisikö sinun ostaa sellainen?

Ei. Applen iPhone SE ja Googlen Pixel 3a ovat edelleen parempia vaihtoehtoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *